Lysestrandsveckan

Tyvärr måste vi meddela den tråkiga nyheten att Sommarlägret i Lysestrand 2021 ställs in.

På grund av att läget fortfarande är så osäkert och tidsfristen för att kunna avboka lägerplatsen löper ut nu den sista maj, så har partistyrelsen i samråd med sommarlägerkommittén beslutat att lägerveckan 2021 måste ställas in.
Detta är himla tråkigt. Men vi skall jobba stenhårt för att lägret skall återuppstå nästa sommar och eftersom vi hade kommit ganska långt i våra förberedelser i år så står lägerkommittén väl förberedda inför nästa sommar. Vi ses då!

På Lysestrandsveckan visar vi under en vecka tillsammans vad solidaritet och rättvisa innebär i praktiken. Vi visar på ett alternativ där arbetarklassen intressen står i centrum och där vanligt folk sätts före storfinansen.
Vi kommunister vill under en veckas tid ge en försmak av något annat, något bättre, och mer utmanande.

***

Det brukar bli en fullspäckad vecka med massor av intressanta föredrag, kurser, kultur, avkoppling och god mat. Vi bor i medhavda tält men för den som vill sova i en vanlig säng finns det ett antal inomhusplatser varav två helt nybyggda logement. Den vackra naturen erbjuder utmärkta möjligheter till vandring, sol och havsbad. Badplatsen ligger i anslutning till lägerplatsen och lämpar sig även för de mindre barnen.

***

Kommunisternas sommarläger erbjuder det bästa av två världar, en avslappnande semester i kamratlig miljö kombinerat med utvecklande diskussioner och gemensamma aktiviteter.

Familjelägret

Denna del av lägret är för ungdomar, vuxna och barnfamiljer. Du har med ett eget tält att bo i eller bor inomhus. Även mindre rum finns för dem med särskilda behov. Maten lagar vi gemensamt och äter tillsammans. Det enda du måste göra är ett arbetspass i t.ex. köket någon gång under veckan. Resten av veckan är fri för vad du vill, du kanske bara vill ligga i gräset och läsa en bok
eller lyssna på de fördrag som hålls två gånger om dagen, eller njuta av alla uppträdanden och artisterna på nattcaféet eller bara umgås med alla nya vänner. Vi ordnar även aktiviteter för de minsta barnen under lägerveckan. Inomhusplatser i delade vandrarhemsrum bokas mot en extra avgift och mat serveras fyra gånger om dagen

Pionjärlägret

På pionjärlägret bor barn mellan 8-13 år tillsammans med erfarna ledare i stora tält. Man har egen verksamhet, som mest går ut på att ha roligt. Det är allt ifrån från fotboll och lekar till vildmarksliv och korvgrillning vid lägerelden. Första gången barnet är på lägret vill vi att det finns någon vuxen på lägerområdet som barnet känner och kan gå till om det uppstår problem.