Uttalande: Nej till krigshetsen!

2022-02-16

Det är ett allvarligt läge när USA påstår sig veta att Ryssland är på väg att invadera Ukraina ”de närmaste dagarna”. Det rationella svaret på det borde vara att ifrågasätta Vita husets uppgifter.

Det gör också Ukrainas president Volodomyr Zelenskij, som undrar vad USA har för information som inte den ukrainska underrättelsetjänsten förfogar över. Frågan är högst befogad, det rör sig om samma USA som iscensatt krigsprovokationer och ljugit för att gå i krig otaliga gånger.
Från Tonkinintermezzot i Vietnam till kemgasattacker i Syrien och Ghadaffis påstådda våldtäktsarmé i Libyen. För att inte tala om ”massförstörelsevapnen” i Irak – som aldrig fanns i verkligheten.

Men det är inte alla som ställer de självklara frågorna. Inte statsminister Magdalena Andersson, som lydigt upprepar Natopropagandan. Inte heller Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar, som på Twitter stämmer in i Natohetsen och ”ser med stor oro på de allt mer upptrappade aggressionerna från Ryssland”.

En klokare röst kommer från den amerikanska krigsveteranen och före detta kongressledamoten Tulsi Gabbard, som säger att det är USA:s president Joe Biden och det militärindustriella komplexet som vill se ett krig mellan Ryssland och Ukraina, för profiternas skull.
Vi håller med, och säger nej till all krigshets – och nej till Sveriges inordning under USA:s och Natos krigspolitik.

Kommunistiska Partiets partistyrelse 220216