Uttalande: Vi måste få folkomrösta om EU-medlemskapet!

Överenskommelsen i Bryssel om EU:s långtidsbudget är en stor skandal.

2020-07-21
Relaterade artiklar

EU-eliten höjer medlemsavgifterna och minskar klimatfonden för att rädda storföretagen. Coronadrabbade kapitalister ska hjälpas genom att EU överför miljarder från vanliga medborgare för att säkra framtida privata aktieutdelningar. För svensk del höjs medlemsavgiften med sex miljarder kronor från dagens 43,5 miljarder och 148 extra miljarder ska uttaxeras till coronafonderna.

Men det räcker med de 670 miljarder vi redan överfört till Bryssel sedan vi blev medlemmar 1995. Vad har vi fått för dessa pengar? Nu måste även vi i Sverige få utvärdera vårt medlemskap i EU via en folkomröstning; precis som britterna fick. Svenska folket måste få säga sitt om EU:s utveckling och miljardrullningen till Bryssel.

Kommunistiska Partiet säger:
* Låt oss folkomrösta om Sveriges medlemskap i EU
* Sverige ut ur EU – Swexit!

PARTISTYRELSEN