Bildts skamliga ockupationsbesök

Under kuppartade former besökte utrikesminister Bildt och migrationsminister Billström i helgen den muromgärdade gröna zonen i det ockuperade Iraks huvudstad Bagdad. Besöket går i linje med krigshetsaren Bilds tidigare stöd till det amerikanska angreppet, men det representerar ändå en allvarlig och skamlig kursändring. Genom Bildts och Billströms närvaro i Bagdad uttrycker det officiella Sverige nu ett öppet stöd till den kriminella ockupationen av Irak och till den lydregim som ockupationsmakten USA tillsatt.

”Vi hörde ingenting och vi såg ingenting”, svarade Bildt på frågan om det pågår en väpnad konflikt i Irak. Givetvis kunde Bildt och Billström inget se över axlarna på den massiva mur av livvakter som omgav dem under besöket, men samma dag rapporterades om 67 döda i det våldtagna Irak.

De ”folkvalda” politiker som Bildt uttalar sitt stöd för har inte mer legitimitet än vad marionettstyret i Saigon hade under den amerikanska ockupationen av södra Vietnam. Det är samma typ av quislingar.

Bildts och Billströms besök i Bagdad har föregåtts av en motsvarande franskt visit. Dessa besök återspeglar den europeiska borgarklassens återvändande till det amerikanska fadershuset efter tidigare oenigheter. Europas borgar fruktar massorna i Mellanöstern och varje självständig utveckling området, vilket ger stöd till både ockupationen och till den korrupta ockupationsregimen i Bagdad.

Historiens dom kommer att väga tungt över det officiella Sveriges stöd till den amerikanska ockupationen.

Stoppa allt svenskt stöd till USA:s ockupation!
Inga skattepengar till marionetterna i Bagdad!
Avbryt de diplomatiska förbindelserna med lydregimen i Gröna zonen.
Låt de irakiska flyktingarna stanna!

Kommunistiska Partiet, partistyrelsen

Göteborg