Stöd Proletären!

Kommunistiska Partiet ger varje vecka ut arbetartidningen Proletären. Den går att läsa på nätet och säljs av medlemmar runt om i hela landet.

2023-12-08
Externa länkar

Är du en av dem som läser Proletären på nätet, men inte prenumererar? Som köper tidningen då och då på stan? Tycker du att en tidning som Proletären behövs?

Nu behöver Du ta ställning.

Under våren 2024 tar mediestödsnämnden ett beslut som riskerar att slå undan benen på Proletären. I värsta fall står vi helt utan mediestöd, vilket skulle göra det mycket svårt att fortsätta att ge ut tidningen på samma sätt som idag.

Den nya mediestödslagen innebär att de stora mediekoncernerna får mer pengar - medan mindre rikstäckande tidningar som Proletären får mindre. Enligt den förordning som fastställdes nyligen ska mediestöd enbart ges till rikstäckande tidningar om de är av “extra vikt för mediemångfalden i Sverige”.

Det kan låta som ett självklart beslut. I ett medielandskap som domineras av borgerlig liberal media borde det vara självklart att Proletären är en viktig del av mediemångfalden. Tyvärr är risken stor att de politiskt tillsatta nämndemännen i Mediestödsnämnden inte resonerar så.

Allt för ofta är etablissemangets mediemångfald samma sak som kapitalistisk enfald. Ett fåtal mäktiga mediekoncerner ska stöttas för att ge ut lokaltidningar med snarlik politisk och nyhetsmässig profil.

I en demokrati borde politisk och ideologisk mångfald premieras, inte motarbetas. Om de vore ärliga demokrater skulle de välkomna Proletärens unika perspektiv. Istället anklagas vi för att vara odemokratiska – för att vi har fräckheten att ifrågasätta dagens ekonomiska system!

Vi menar att Proletären behövs. Och vi tror att du behöver Proletären. Oavsett om du håller med oss i allt, eller bara uppskattar att vi är en obekväm röst som vågar sticka ut.

Därför ber vi nu om Ditt stöd för att säkra Proletärens framtid. Ta en prenumeration.

Att prenumerera på Proletären är inte bara ett smidigt sätt att få tidningen, på papper eller digitalt, hem till dig varje vecka. Det är ett ställningstagande.

Genom att prenumerera visar du att det behövs en motröst till dagens medieetablissemang. En röst för arbetarpolitik, mot roffarkapitalism och krigshets. En röst för Palestina. För fred och för internationell solidaritet.

Ta ställning. Visa ditt stöd. Prenumerera på Proletären nu!

Prenumerera här