Uttalande: Allt stöd till Kuba och revolutionen!

2021-11-10

Den 15 november är det dags igen för hetsen mot Kuba att nå stormstyrka. Det är åtminstone vad uppdragsgivarna i Washington, högerextremisterna i Miami och de nyttiga idioterna i Havanna hoppas på.

I mer än 60 år har USA försökt krossa den kubanska revolutionen utan att lyckas. Kapitalismens epicentrum kan inte tillåta den lilla grannen Kuba vara exemplet på att det går att organisera samhället på ett annat sätt, med människornas behov istället för profitintresset i centrum.

För 60 år sedan slog kubanerna tillbaka den CIA-planerade invasionen i Grisbukten. Sedan dess har de lidit under den kriminella blockaden och överlevt otaliga terrorangrepp – orkestrerade från Langley, Miami och Washington.

Den 15 november är nästa datum som antikommunisterna siktar in sig på, men ännu en gång kommer de mötas av det revolutionära Kuba som vägrar vika sig för jätten i norr.

Kommunistiska Partiet står solidariskt med det kubanska folket, med den revolutionära regeringen och med Kubas kommunistiska parti inför det imperialistiska hotet.

Kommunistiska Partiets partistyrelse 211110