Uttalande: Kommunistiska Partiet fördömer Israels annekteringsplaner

Israels planerade annektering av omkring 30 procent av det ockuperade Västbanken är en del av Donald Trumps ”fredsplan” för Israel och Palestina. Kommunistiska Partiet fördömer planerna och kräver att Sveriges regering agerar.

2020-06-29

Sedan åren före staten Israels bildande 1948 har hundratusentals palestinier fördrivits från sitt land och förtryckts av den israeliska militären. Sedan 1967 ockuperar Israel Västbanken, och har i otaliga krig massakrerat befolkningen i världens största utomhusfängelse Gaza.

Men bortom pliktskyldig kritik av ockupationen – och ett välkommet erkännande av Palestina – upprätthåller Sverige goda politiska och ekonomiska relationer med förtryckarregimen i Israel.

Kommunistiska Partiet kräver att Sverige bryter de diplomatiska relationerna med apartheidstaten Israel och att allt ekonomiskt, politiskt, idrottsligt och kulturellt samarbete avbryts.

Bojkotta Israel!

Partistyrelsen