Unik bok om Sovjetunionens historia

Den 31 januari 2019 släpps Resa in i det okända, en alldeles unik bok om Sovjetunionen och dess historia. Förbeställ den redan idag.

2018-12-20

Äntligen finns nu en heltäckande bok på svenska om Sovjetunionen. "Resa in in det okända" följer det första socialistiska samhällsbygget från Oktoberrevolutionen 1917 till kapitalismens återupprättande 1991. Med fokus på de sociala krafter som verkade i denna process.

Öppnandet av de sovjetiska arkiven i början av 1990-talet har resulterat i en ny och omfattande forskning, som i långa stycken reviderar tidigare historieskrivning. Med stöd i denna forskning tar Anders Carlsson oss med på en svindlande resa, där färden sällan följer på förhand uppgjorda resplaner.
Carlsson räds inte de svåra frågorna. Med ett odogmatiskt förhållningssätt till socialistisk teori diskuterar han socialistisk demokrati, statlig repression och byråkratism. Dessutom bjuds läsaren på en analys av orsakerna till Sovjetunionens upplösning och av tillståndet i dagens kapitalistiska Ryssland.

Hör författaren Anders Carlsson berätta mer om boken HÄR

Boken på 736 sidor kostar 350 kr. Förbeställ boken redan idag så ingår fraktkostnaden – mejl: proletar.kultur@kommunisterna.org eller telefon: 031-142634.