Följ med på kvinnoresa till Berlin

I samband med hundraårsminnet av Rosa Luxemburgs död arrangerar Kommunistiska Partiets kvinnopolitiska utskott en resa till Berlin.
Men inget partimedlemskap krävs, alla kvinnor är välkomna att följa med.

2018-12-07

Rosa Luxemburg blev 47 år. Under hela sitt vuxna liv sökte hon sig till socialistiska kretsar och hon skrev böcker och artiklar, hon höll föredrag och var talare på möten. Hon var i den revolutionära politikens hetluft och utmanade ständigt den härskande klassen i Tyskland och blev därför fängslad flera gånger. 
Med sitt liv i kamp utmanade hon också rådande uppfattningar om en kvinnas plats. Med Rosa Luxemburgs egna ord: ”Den som inte rör sig, märker inte sina kedjor.”

Tillsammans med Karl Liebknecht, Leo Jogiches och Clara Zetkin bildade Rosa Luxemburg Spartacusförbundet som var aktiva under den tyska novemberrevolutionen 1918. Resningen i Berlin 1919, Spartakistupproret, organiserades av Rosa Luxemburg och Karl Liebknecht. Upproret krossades och Rosa Luxemburg och Karl Liebknecht mördades den 15 januari av soldater från en frikår, Garde-Kavallerie-Schützendivision, en laglig verksamhet under den socialdemokratiska regeringen.

För att hedra Luxemburgs hundraårsminne så välkomnar vi alla intresserade kvinnor att resa med oss till Berlin och delta i den demonstration som varje år genomförs till hennes, Liebknechts och Lenins minne. 
Resan går med buss t/r Göteborg-Berlin och övernattning i Berlin sker på vandrarhem. Kostnaden beräknas sammanlagt till ungefär 3000-3500 kronor per person.

Resan startar i Göteborg fredagen den 11 januari kl 10.00 med ankomst till Berlin fredag kväll. Lördagen används till att besöka sevärdheter i Berlin och på söndagen avgår demonstrationen. Återresa till Göteborg på måndag morgon för ankomst under kvällen.

För mer information eller anmälning (senast 14 december), hör av dig till Kommunisternas particentral på 031-122631 eller info@kommunisterna.org

Vera Petersson

Kvinnopolitisk sekr. (K)