Halvera antalet chefer

Vårt krav på rättvisa i kommunen är ständigt aktuellt och blir för varje månad mer akut.

2018-09-06

För att få rättvisa måste vi tala om de två grupper av kommunens anställda som finns, de närande och de tärande. De som arbetar och håller upp kommunen gällande omsorg, utbildning och service är de närande. De som styr, vänder papper och skall vara ansvariga är de tärande.
För det visar sig alltid till syvende och sist att något ansvar aldrig går att utkräva. Kraven och ansvaret faller desto tyngre på de arbetande som alltid försöker finnas där för våra barn, unga eller äldre. Fast budgeten och arbetspasset tagit slut för länge sedan.

Med Kommunistiska Partiet i kommunfullmäktige kommer saker kallas vid sitt rätta namn. En spade är en spade och en skitstövel är en skitstövel. Vi måste bort med alla privilegier för chefer och politiker gällande löner, arbetsförhållanden och pensioner.

Senast gäller det den högavlönade timvikarien, som titulerar sig VD för Trelleborgs Rådhus AB. Som förutom alldeles för hög lön, plockar ut rese- och övernattningsbidrag. Detta är lika skandalöst som de tre chefer som tillsattes efter valet, där före detta politiker ”avtackades” med chefsstolar.
Vi har alldeles för många olika kommunala bolag och med det chefer och tjänstemän i Trelleborg. Därför är vårt krav på att skära ner i ledningen, inte i verksamheten, konkret och viktig. Besluten skall tas av dem som jobbar i verksamheten för det är där kunskapen finns.

Sedan tvingas vi konstatera att kravet som alla omsorgsarbetare har på bättre arbetsförhållanden och scheman har bemötts med total tystnad under nu två valrörelser.
Delade turer är fortfarande vanliga för anställda som arbetar i kommunen, trots löften om att de skall upphöra. Detta är djupt orättvist och drabbar de närande, de som arbetar. Så varför inte halvera antalet chefer i kommunen år 2019 genom att införa delade turer så att de verkligen arbetar hela dagarna och inte springer och golfar på arbetstid?

Det är dags att vi höjer våra röster mot orättvisorna som drabbar de närande, de som arbetar.
Kommunistiska Partiet behövs i kommunen som en visselblåsare för alla arbetare mot orättvisor och fuffens. Vi kommer omgående motionera om sänka politiker- och chefslöner. Vi hävdar att en genomsnittlig arbetarlön som ersättning till politiker är bästa medlet mot korruption och fuffens. Då blir ett politiskt uppdrag en ära, i stället för en födkrok som det är i dag.

En sak är säker, hade politikerna levt under samma förhållanden som de som arbetar hade aldrig delade turer eller de 17 procent lägre kvinnolönerna i kommunen funnits kvar.

Dennis Andersson

Förstanamn i Trelleborg