Ett solidariskt Europa kan inte byggas av kapitalets EU

2017-10-18

Den 17 november möts EU-eliten på norra Älvstranden i Göteborg. Stefan Löfven och har tillsammans med EU-ordföranden Jean-Claude Juncker kallat till ett ”socialt toppmöte” på temat ”rättvisa jobb och tillväxt”.
Toppmötet är ett försök att skönmåla EU i en tid när missnöjet växer. EU är inte lösningen – det är tvärtom den EU-dikterade högerpolitiken som ger otrygga jobb, lönedumpande arbetskraftsimport och växande sociala orättvisor.

Medan EU-höjdarna möts på Älvstranden bjuder vi in till alternativt toppmöte den 18 november, där arbetarföreträdare från Sverige och Storbritannien diskuterar motståndet mot unionen och dess arbetarfientliga politik.
I Storbritanniens folkomröstning om EU 2016 röstade en majoritet av de brittiska arbetarna för ett Brexit. De har insett att vägen fram för att försvara arbetarnas intressen är att vända EU ryggen och lämna unionen.

För att lära av dessa erfarenheter har vi bjudit in Sean Hoyle, ordförande för det brittiska Transportarbetarförbundet RMT, att tala på det alternativa toppmötet.
RMT var ett av tre fackförbund i Storbritannien som tog ställning för Brexit inför folkomröstningen, och förbundet kämpar dagligen mot EU-politikens destruktiva följder för de brittiska transportarbetarna.

Övriga talare på mötet är Fransisco Acosta, Stockholms sopgubbar, och Ulf Nilsson, plåtslagare och facklig sekreterare i Kommunistiska Partiet.
Efter inledningarna följer ett panelsamtal mellan talarna och det finns möjlighet att göra inlägg i diskussionen och ställa frågor.

Välkommen till det alternativa toppmötet lördag 18 november Kl 14.00 Folkets hus vid Järntorget, Göteborg

Gå till Facebook-evenemanget här!

Detta möte arrangeras av Kommunistisk Partiet. Det ingår i en serie EU-kritiska arrangemang under toppmötesveckan som organiseras av olika organisationer som är motståndare till eller kritiska mot EU.