Kommunisterna bygger ut!

Kommunistiska Partiet bygger ut och bildar nya organisationer i Borås och Hultsfred.

2017-09-29

I Hultsfred berättar nyvalda ordföranden lite om vad de ska göra framöver.

– Vi ska bland annat arrangera en palestinagala med syfte att samla in pengar och visa upp Kommunistiska Partiet offentligt, samt att locka folk till att bli intresserade av att delta i vårt arbete, säger han och fortsätter:

– Vi planerar också att rikta oss till stadens arbetsplatser, framförallt de kommunala, med informationsblad och försöka tillsammans med RKU komma ut på skolorna. Det gäller att jobba succesivt med att bygga upp en avdelning med en stark grund som bygger på nytänkande arbetssätt och inspirerande verksamhet.

I Borås har det funnits en verksamhet en längre tid och Robert Wettersten, som är drivande i arbetet, berättar vad som lett fram till bildandet av en ny avdelning.

– Det är ju en kombination av att vi är några medlemmar som flyttat till Borås på senare tid, och att en del före detta medlemmar från Borås var sugna på att engagera sig igen. Både S och V sitter vid makten i Borås, så det är verkligen på tiden att det finns ett riktigt arbetaralternativ i politiken i staden, säger han.

• Hur ser planerna ut närmaste tiden?

– Vi ska formulera en lokal klasspolitik och nå ut med den på bästa sätt utifrån de begränsade resurserna vi har. Vi behöver bli fler som hjälper till! Ett särskilt område som vi kommer fokusera på framöver är äldreomsorgen och hemtjänsten, där arbetsförhållandena är katastrofala. Där behöver vi visa att vi finns och att vi vill kämpa tillsammans med de som arbetar där.

Partisekreterare Pär Johansson har besökt både de färska avdelningarna av Kommunistiska Partiet, traditionsenligt lämnat över en partifana i gåva, och tillsammans med de organisationerna firat med tårta.
– Det känns naturligtvis inspirerande att Kommunistiska Partiet växer och det är ett tecken i tiden. Arbetare och vanligt folk söker andra alternativ än åttaklövern i riksdagen, och ser uppenbarligen vår raka klasspolitik som ett svar på de problem de möter. Det är fler organisationer på gång, säger han.

Pär Johansson vill också rikta en uppmaning till alla som läser Proletären, vår webbsida eller följer oss på Facebook.

– Ta kontakt med oss! Tillsammans kan vi diskutera vad vi kan göra för att förändra samhället i rätt riktning.