Seger för Brexit – nu gäller Svexit!

Det brittiska folket gav EU-eliten en rungande örfil när de röstade för ett brittiskt utträde ur storföretagens EU. På måndag 27 juni samlar Kommunistiska Partiet till manifestationer för att vi i Sverige också ska få folkomrösta om unionen.

2016-06-23

Det hedrar det brittiska folket att de vägrade låta sig skrämmas av eliternas skrämselpropaganda. Brexitsidan hade en mäktig fiende mot sig – uppbackad av hela västvärldens eliter – men de vann och genom ställningstagandet mot EU har britterna slagit ett slag för alla Europas arbetare och länder.

Det brittiska utträdet öppnar dörren för en befrielse för Europas arbetare och de europeiska länderna, att komma ur det strypgrepp som eliternas EU har utgjort i årtionden och som förhindrat fackliga och politiska framsteg i arbetarklassens och ländernas intresse.

Till skillnad från i Storbritannien är den svenska härskande klassen fullständigt enad bakom EU-projektet. Den svenska EU-eliten inom näringsliv, politik och fackföreningsapparat kommer därför att göra allt för att tysta kravet på att även det svenska folket ska få rösta på nytt.

Men EU-motståndet lever i folkdjupet. Trots att Sverige varit EU-medlemmar i över 20 år är bara var femte arbetare i Sverige positiv till EU-medlemskapet. Det finns en djup och bred EU-skepsis och en insikt om att vi lurades in i unionen av en ja-kampanj som var lika pengastark som lögnaktig. Med två årtiondens EU-medlemskap som facit har argumenten för att Sverige ska lämna EU aldrig varit starkare.

Med Brexit som förebild kräver vi nu Svexit: Sverige ut ur EU! Var med och kräv en folkomröstning om EU också i Sverige måndag 27 juni:

• Alingsås kl 17.30 på Kungsgatan.
• Gislaved kl 17.00 på gågatan.
• Göteborg kl 17.30 på Drottningtorget och kl 16.30 på Backaplan.
• Jönköping kl 16.00 vid Vindbron.
• Karlshamn kl 12 på Gågatan. Samling på Röda Stjärnan kl 11.30.
• Ludvika kl 15:00 vid Lyviksberget
• Lund OBS! 2 juli kl 12.00 på Stortorget.
• Malmö kl 18.00 på Möllevångstorget.
• Norrköping kl 17.00 i Hörsalsparken.
• Stockholm kl 15.00 på Drottninggatan vid Åhlens City.
• Uddevalla kl 18.00 i Kockska gränden.
• Umeå kl 16.00 på Rådhustorget.
• Uppsala kl 18:00 på Stora Torget.
• Varberg kl 06.00 vid tågstationen.
• Västerås kl 17.00 på Sigmatorget.
• Växjö kl 16:00 vid Speakers Corner, på Storgatan.

OBSERVERA! Denna sida innehåller uppgifter om manifestationer sommaren 2016. Listan ovan är alltså inaktuell.