Aktiviteter kring 8 mars

Under parollen ”Det krävs kvinnokamp för högre löner” gav sig Kommunisterna i helgen ut på gator och torg runt om i landet. Se bilder här!

2016-03-09
 • Alingsås
  Alingsås
 • Jönköping
  Jönköping
 • Kristianstad
  Kristianstad
 • Ludvika
  Ludvika
 • Malmö
  Malmö
 • Nässjö
  Nässjö
 • Stockholm
  Stockholm
 • Stockholm
  Stockholm
 • Sundsvall
  Sundsvall
 • Trelleborg
  Trelleborg
 • Umeå
  Umeå
 • Kristianstad
  Kristianstad
 • Uppsala
  Uppsala
 • Uppsala
  Uppsala
 • Varberg
  Varberg

I Uppsala hölls appeller på Stora torget av Kerstin Karlström och Eva Vakrakos samt Lenita Åberg från RKU. På eftermiddagen talade Proletärens chefredaktör Jenny Tedjeza inför 25 personer på Röda Stjärnan om den nödvändiga kvinnokampen.

I Stockholm arrangerade Kommunisterna en pubkväll med tal av Jessica Moya, känd från strejkerna på Lagena, dramatikern Johanna Emanuelsson och undersköterskan Anita Salvén. Stina Bengs, ordförande för Artister för Fred, underhöll med antiimperialistiska sånger.

I Malmö samlades drygt 30 personer på Möllevångstorget för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen. Appelltalen handlade om allt från arbetsmarknaden till det sexistiska förtrycket och manade till kamp. Arrangörer var Kommunistiska Partiet och RKU tillsammans med SKP och SKU.

I Malmö delade Kommunisterna även ut flygblad utanför Skånes universitetssjukhus på 8 mars.

I Göteborg arrangerade Kommunisterna flera appellmöten och flygbladsutdelningar runt om i staden på lördagen. På tisdagsmorgonen delades flygblad utanför Sahlgrenska.

Kommunisterna i Jönköping genomförde torgmöten både i Nässjö och Jönköping. I Jönköping talade Annica Albertsson, SFI-lärare, och i Nässjö Elin Nilsson, personlig assistent. Kommunisterna deltog även med bokbord på ABF:s arrangemang på Birkagården.

I Alingsås uppmärksammade Kommunisterna Internationella kvinnodagen med tal, flygbladsutdelning och Proletärenförsäljning på stan. 8 mars delades flygblad utanför Alingsås lasarett.

I Ludvika bjöd Kommunisterna på flygblad och fika på gågatan och i Skellefteå såldes Proletären på stan.

I Sundsvall höll Eva Rudström och Peter Tjernberg appeller om den allt annat än feministiska utrikespolitiken och i Trelleborg delade Kommunisterna ut flygblad utanför sjukhuset. Även i Kristianstad delades flygblad utanför sjukhuset, samt vid Willys.

I Växjö talade Linn Liljedahl på ett appellmöte och Kommunisterna i Varberg satte upp sitt nyinköpta tält på stan där intresserade kunde köpa broschyrer och Proletären och sätta upp sig på avdelningens digitala nyhetsbrev. Många intresserade stannade till för samtal och fika.
Tova Togander talade om kvinnans strukturella underordning och avdelningen lanserade sin nya kampanj för sex timmars arbetsdag med bibehållen lön.