Uddevallas rödaste röst

I Uddevalla kandiderar Kommunistiska Partiet för första gången sedan 1980-talet, under samlingsparollen ”Uddevallas rödaste röst”.

2014-09-04

– Kommunistiska Partiet är för en politik där pengarna tas där de finns och används där de behövs. Den påstådda pengabristen är bara en fråga om fördelning, säger Kurt-Åke Karlsson, förstanamn på valsedeln och jobbar som yrkeslärare på elprogrammet.

– Därför behövs vår kandidatur i Uddevalla, lägger han till.

Andre namnet på valsedeln är Kenneth Johansson som jobbar som metallarbetare. Han menar att det är viktigt att stoppa privatiseringen inom offentlig sektor i allmänhet och i äldreomsorgen i synnerhet.

– De nedskärningar som genomförts inom äldrevården har fått förödande konsekvenser. Förutom otrygghet och lidande för de äldre har bristen på platser gjort att Uddevalla kommun belastar NU-sjukvården med färdigbehandlade patienter som inte kan skrivas ut. Samtidigt vittnar personal inom hemtjänsten om vidriga arbetsförhållanden, säger han.

– Samma sak gäller för skolan som drabbats av det fria skolvalet och friskolereformen, säger Jonatan Erikson, elevassistent och den yngsta av Uddevallaavdelningens medlemmar. Dessutom säger det sig självt att det blir mindre pengar kvar till undervisning när skolpengen ska räcka till både reklam och privata vinster.

I Uddevalla byggs nästan bara bostadsrätter och villor. De hyresrätter som byggs får fantasihyror, och det är något som Uddevallakommunisterna tänker ta till kamp mot.

– Om det ska byggas för vanliga människor krävs en statlig, social bostadspolitik. Ge allmännyttiga bostadsföretag som Uddevallahem möjlighet att bygga bra, billiga och energisnåla hyresrätter, säger Lars Forsberg som är tredje namn på valsedeln och pensionerad metallarbete.

– Vårt parti har inte råd att ställa upp i riksdagsvalet, men i kommunvalet kan du lägga din röst på oss. Gör det, avslutar Kurt-Åke Karlsson.