Snart dags för Fredsloppet

Antalet deltagare växer och växer!

Fredsloppet springer för en bättre värld.
Fredsloppet springer för en bättre värld.

Pia Sundhage är prisutdelare och redan har 400 löpare anmält sig. Det är dags att även du anmäler dig till Fredsloppet som går av stapeln i Slottsskogen i Göteborg lördag 20 september.

2014-09-10
 • Pia Sundhage delar ut priser i Slottsskogen 20 september.
  Pia Sundhage delar ut priser i Slottsskogen 20 september.
 • Mustafa Mohamed delade ut priser vid Lilla Fredsloppet i Bergsjön.
  Mustafa Mohamed delade ut priser vid Lilla Fredsloppet i Bergsjön.
 • Bengt Frejd och Mustafa Mohamed.
  Bengt Frejd och Mustafa Mohamed.
 • Lilla Fredsloppet i Biskopsgården i maj.
  Lilla Fredsloppet i Biskopsgården i maj.

Det pågår flera olika aktiviteter för att sprida kännedom om Fredsloppet och på så sätt öka antalet deltagare, vilket innebär att nu är över 400 anmälda.

Helgens Lilla Fredsloppet tillsammans med Somaliska SK blev en succé. I strålande solsken sprang 84 barn både pojkar och flickor banan som gick runt Rymdtorget. Arrangemanget genomfördes i samband med Bergsjöns kulturdag så det var massor av aktiviteter. Fredsloppet stack ut eftersom många av de andra mest hade infoblad om sina verksamheter.

Somaliska SK har goda kontakter med den kände långlöparen Mustafa Mohamed och hade ordnat så att han var prisutdelare. När Mustafa anlände till prisutdelningen gick ett sus bland barn och föräldrar och Mustafa visade sig vara en riktig förebild genom att ge sig tid till att tala med barnen och fotograferas med än den ene än den andre. Efter själva loppet fick alla barn som sprungit en vattenflaska som signerades på plats av Mustafa Mohamed. Man kunde notera att det var många barn som ångrat att de inte deltagit för att få ta Mustafa i hand.

I en kort pratstund efter själva arrangemanget berömde Mustafa initiativet och påminde oss i PFF om att han sprungit Fredsloppet långt innan han blev världskändis. Han kom ihåg att det då gjordes till stöd för kampen mot apartheid i Sydafrika och berömde nu Fredsloppet för vår solidaritet med det palestinska folket. Mustafa lovade att kolla om han var ledig den 20 september för i så fall skulle ha komma och springa Fredsloppet. Tiden fram till Fredsloppet skall nu PFF och Somaliska SK göra allt för att få med deltagarna i Lilla Fredsloppet till Slottsskogen och samma gäller tillsammans med Santos Cruzazul från lilla Fredsloppet i Biskopsgården.

En helt nytt samarbete inför årets Fredslopp är på gång. Hagabion i samarbete med Fredsloppet anordnar ett film- och samtal-arrangemang torsdagen den 18 september med en förhandsvisning på palestinska filmen ”Muren” och med gäster från barn- och ungdomscenter i Shatila. Här kommer Abu Mojahed ansvarig för ungdomscentra ge sina synpunkter på vilka konsekvenser den senaste utvecklingen i Syrien, Irak och inte minst Palestina ha för deras verksamhet. I år fyller Fredsloppet 30 år och Hagabion 40 år! Detta vill Hagabion fira tillsammans med Fredsloppet så att vi tillsammans kan göra det till en bra dag för solidariteten!

 Därför kommer FOLKETS BIO I GÖTEBORG ha ett lag med i årets Fredslopp.

Fredsloppet 2014 är i Slottsskogen, Göteborg lördagen den 20 september. Läs mer och anmäl dig på http://www.fredsloppet.se