Röd Front över hela landet

I ett varm vårväder firades Kommunistiska Partiets Röd Front från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. Här kan du se bilder, läsa citat från tal och se videoklipp från mötena och demonstrationerna. Sidan uppdateras kontinuerligt.

2012-05-01

Kommunistiska Partiets ordförande Anders Carlsson talade på Röd Front-demonstrationen i Uppsala.
– Vi säger att kapitalismen inte duger, inte nu och absolut inte för framtiden. Den kapitalistiska expansionismen slår sönder vår välfärd och hotar själva livsbetingelserna på vår jord. Vi måste göra slut på den. Innan det är för sent.
Alternativet är en produktionsordning som räknar tillväxt i mer än pengar; som sätter människors behov före vinster; som hushållar med resurser, som planerar för framtiden.
– Ett socialistiskt samhälle. Vi vet att vår socialism idag placerar i politikens utkant. Men vi njuter hellre av utkantens friska luft och fria vidder, än bökar med de andra på kapitalismens gödselstack. Vi säger: Ned med kapitalismen – leve socialismen, avslutade Anders Carlsson.

I Stockholm talade bland annat Robert Mathiasson, Kommunistiska Partiets partisekreterare.
– Vi lever i en tid då våldet triumferar. Järnhälen pressar över våra nackar och stryper den syretillförsel som krävs för klara och kritiska tankar. Krigspropagandan förenklar och fördummar. Målar världen i svart-vitt. Vill tvinga in os i ledet.
– Lura oss att välja mellan de val som propagandan ställer oss inför – att stödja tyranner som brukar våld mot sina egna befolkningar eller stödja västvärldens militärmakt och imperialismens hot och krig. Libyen igår, Syrien idag och Iran i morgon om krigshökarna får som de vill."

» Se bilder från Kommunisternas Röd Front 2012 (Flickr)

1 maj i Stockholm
1 maj i Stockholm
1 maj i Stockholm
1 maj i Stockholm
1 maj i Stockholm
1 maj i Stockholm
1 maj i Halmstad
1 maj i Halmstad