Program sommarlägret 2017

Det blir ett fullspäckat och intressant program på sommarlägret. Här är några av de punkter som är klara hittills:

• Gratiskonsert med Nynningen fredag 21 juli kl 20.00.

Eskil Rönér, ordförande i Hamnarbetarförbundet, pratar om den pågående konflikten, försöket att krossa hamnarbetarförbundet och vikten av arbetarsolidaritet.

• Den kände norske marxisten och bloggaren Pål Steigan talar om krisernas Europa och kommunismens utmaningar.

• Den mångårige Kubakännaren Anna Artén, nyligen hemkommen från Kuba, pratar om de utmaningar som den kubanska revolutionen står inför och frågar sig hur mår revolutionen egentligen.

• Panel med aktivister om erfarenheterna av kampen för sex timmars arbetsdag och hur vi går vidare i stärkandet av rörelsen ute på arbetsplatserna.

Ingemar EL Göransson – författare, förläggare och före detta kulturombudsman på LO – talar på temat ”Arbetarna måste ta ordet i sin makt”.

• I och med Lutheråret kommer Johan Sobelius, som är diakon inom Svenska kyrkan och talar om det revolutionära 1500-talet under rubriken ”Hjärtats omstörtande kraft i samhällsutvecklingen – Reformationen utifrån Thomas Müntzers förhållningssätt”

Bertil Kilner talar om den radikale författaren John Steinbeck och visning av filmatiseringen av Steinbecks bok ”In dubious battle”

Dessutom blir det sol, bad, båttur i Lysekils skärgård, besök på Tändkulemotorns museum och mycket, mycket annat.