Välkommen till kommunisternas nya webbplats!

Efter flera månaders intensivt arbete kan nu kommunisternas nya webbplats lanseras. Målsättningen har varit att skapa en tydligare, snyggare och mer användarvänlig sida. Här ska den som aldrig varit i kontakt med Kommunistiska Partiet snabbt kunna hitta information, men sidan ska också kunna användas av medlemmar och sympatisörer.

2010-01-15

– Det känns bra, och vi är nöjda, säger Tor Härnqvist som tillsammans med Pär Hallenberg arbetat med att ta fram den nya webbplatsen. De är båda medlemmar i Kommunistiska Partiet i Göteborg.

• Vilka målsättningar har ni haft?
– Det har sedan tidigare funnits mycket material på vår webbplats och samtidigt producerats en del nytt, säger Pär Hallenberg. Vi har försökt strukturera upp det på bästa sätt, så att det är lättåtkomligt och tydligt.

– Dessutom har vi lagt till och skapat en del nya saker, som en butik där det är enkelt att beställa och betala för Kommunistiska Partiets alla produkter, fyller Tor Härnqvist i.

Besökare till kommunistiskapartiet.org möts nu av ett helt nytt utseende i jämförelse med den förra webbsidan. Längst upp är en meny med några enkla, tydliga val. Bakom menyerna finns ytterligare menyer och tanken är att det ska finnas material och texter för den som aldrig tidigare varit i kontakt med Kommunistiska Partiet, men också för den som vill läsa mer och fördjupa sig i Kommunistiska Partiets åsikter, verksamhet och historia.

På första sidan ryms också avdelningen Aktuella kommentar som är kommunisternas åsikter i aktuella frågor, och skrivs varje vecka av Kommunistiska Partiets ledning. Under det återfinns nyheter som framförallt speglar Kommunistiska Partiets verksamhet.

Kalendariet med Kommunistiska Partiets aktiviteter har också en framskjuten plats på förstasidan.

Vidare finns nu en riktig webbutik för Proletärkulturs och Kommunistiska Partiets produkter. Det fungerar precis som alla andra liknande butiker, där man beställer och betalar över Internet på ett smidigt sätt.

– Vi tror vi har lyckats bra, med tanke på att vi har gjort det i stort sett ideellt. Faktum är att sidan står sig bra, även i jämförelse med partier som lagt tiotusentals kronor på sina webbplatser, säger Tor Härnqvist.

– Vi hoppas att medlemmar och sympatisörer ska finna den användbar, och att den kan dra till sig nya intresserade till Kommunistiska Partiet, lägger Pär Hallenberg till.

Har du frågor eller synpunkter på kommunisternas nya webbplats maila de gärna till ps@kommunistiskapartiet.org.

Pär Johansson

journalist Proletären